Så här underhåller du trädgårdsmöbler väl

Funderar du på att köpa en trädgårdsuppsättning? Kanske har du redan en lounge för trädgården och du är redo för något nytt. Oavsett orsaken kan du komma till den här sidan av en anledning. Du skulle förmodligen vilja veta varför underhållet av en trädgårdsuppsättning är viktigt för trädgårdsmöblernas liv. Även om en trädgårdssats finns i olika träfinisher, förtjänar de alla uppmärksamhet. Och särskilt om de är mycket ute eller till och med året runt. I denna artikel delar vi några användbara underhållstips för trädgårdsmöbler i trä. Kommer du fortsätta läsa?

Förhindra alger, röta och svamp

Trämöbler finns med olika finish, som färgade, oljade eller lackerade. Teakmöbler behandlas i allmänhet mindre ofta, eftersom det är trevligt att möblerna har ett gammalt utseende. Det finns något att säga för det. Men trämöbler av relativt lägre kvalitet måste lackeras eller färgas oftare för att hålla det i gott skick. Om du inte gör detta kan obehandlat trä orsaka stora problem i längden. Till exempel missfärgning, alger, röta och svamp. Dessutom kommer det också att påverka livslängden på dina trädgårdsmöbler, så att du snart tvingas byta ut trädgårdsuppsättningen mot en ny. Och du vill helst inte. Inte för din plånbok och inte för miljön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *